Adresa společnosti:

ETA, a.s.

Poličská 444
539 16 Hlinsko
Česko








Produkty a služby :

PROFIL SPOLEČNOSTI ETA A.S. 

ETA a. s., firma s více než šedesátiletou tradicí ve výrobě elektrických spotřebičů pro domácnost, pozměňuje v posledních letech své zaměření. Mění se z ryze výrobní společnosti na společnost výrobně obchodní a rozšiřuje svoji působností v obou směrech. 

V obchodní činnosti rychle inovuje nejen tradiční sortiment, ale rozšiřuje nabídka spotřebičů i v oblasti zlepšování komfortu bydlení, péče o zdraví a osobní hygienu. Vstupuje také do nových segmentů trhu. Např. v roce 2004 byl zaveden prodej bytových klimatizačních jednotek, letos se rozšířila nabídka o holící strojky, zavádí se prodej hobby nářadí a dalších druhů výrobků. Na podporu obchodní činnosti byl v roce 2002 vybudován velký centrální sklad hotových výrobků s moderní logistikou. 

Ve výrobní činnosti se, vedle výroby elektrických spotřebičů pro domácnost, daří rozšiřovat produkci komponentů. Rychlým tempem roste zejména kooperace pro automobilový průmysl. Klade se při tom důraz na komplexní přípravu zakázek od zpracování projektu, konstrukce a výroby forem a nástrojů, přes výrobu kovových a plastových dílů, až po montáž finálních sestav. Na podporu tohoto záměru byla v posledních letech zmodernizována nástrojárna a formou fúze včleněna výroba plastových výlisků.

Nové situaci byla přizpůsobena i organizační struktura firmy. Výrobní úsek byl rozdělen na dvě divize: divizi elektrických spotřebičů a divizi komponentů s názvem Plastkov. Název Plastkov byl použit kvůli zachování kontinuity s tradicí první firmy vlastníka ETY - Plastkov Liberec. Ta začala s výrobou komponentů pro automobilový průmysl před více než deseti lety a dále se v této oblasti rozvíjí.